blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG tryle
ČLÁNKY
VIDEÁ
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Playing games makes my fantasy unlimited.
The Martens



Bulletstorm - Recenzia
pridal The Martens 28.2. 2011 o 19:59



Nie až tak známe Poľské štúdio People Can Fly, ktoré má na svedomí Painkiller a konverziu Gears of War pre PC, prichádza s novým herným titulom s názvom Bulletstorm. Neskôr boli odkúpený štúdiom Epic Games. Na úvod treba zdôrazniť, že Bulletstorm nie je len taká bezduchá strielačka typu Serious Sam. Hra má v sebe zakomponovaný vcelku zaujímavý a dostačujúci príbeh.

 

V úvode vás hra vtiahne do situácií, ktorých dôvody zo začiatku vôbec nepoznať a preto hra v úvodných minútach pôsobí chaoticky. Neskôr sa však dozvedáte, že ste bývalý člen futuristického zásahového komanda. Takisto sa dozviete, že vo svojej minulosti ste boli nástrojom špinavých plánov vášho nadriadeného a zabíjali ste celkom obyčajných ľudí, tak ste sa rozhodli v jednotke sabotovať a spolu zo svojou starou jednotkou ste boli nútený vydať sa na nekonečnú cestu vo vesmíre. Po niekoľkých rokoch ste narazili na vesmírnu loď pod vedením vášho bývalého generála a vy pod emóciami plných pomsty, na loď zaútočíte a spolu s ňou havarujete na planéte Stygia. Planéta bola niekedy plná letovísk, no teraz je zničená a plná bojov medzi dvomi miestnymi gangmi, a aby toho nebolo málo, taktiež plná mutantov a mäsožravých rastlín.

 

Skutočnosť je taká, že príbeh je v tejto hre len spestrením a skutočný dôvod jej úspechu sú prestrelky. Tie sú veľmi zábavné a efektívne. Do súbojov je takisto zabudovaný bodový systém a hodnotí vás za čo najefektívnejšie zabitie nepriateľa. Neskôr si za body dokupujete a vylepšujete zbraňový arzenál.

 

Grafická stránka hry je na veľmi vysokej úrovni. Na všetkých scenériách je vidno, že autori si s nimi dali načas a kládli dôraz na detaily. Z celého špičkovo spracovaného okolia je cítiť silnú atmosféru. Jediné, čo sa dá nejako výraznejšie vytknúť grafike sú dynamické tiene.  V blízkosti vyzerajú dobre, no keď uvidíte v diaľke bežať vášho nepriateľa, jeho tieň vyzerá ako hrča pixelov.

 

Dĺžka hry sa nesie v dnešnom priemere. Kampaň hry máte zvládnutú za cca 6-7 hodín na strednej obtiažnosti.

 

VERDIKT:

Páni vývojári z Poľského štúdia People Can Fly ukázali, že v tom, čo robia, sú fakt dobrí. Gameplay hry sa nesie v štýle tak populárnych Call of Duty hier, ale aj tak v sebe hra skrýva mnoho noviniek a originálnych prvkov. Grafika je na svoju kvalitu vynikajúco zoptimalizovaná, aj keď sa v nej nájdu nejaké nedostatky. No aj cez drobné grafické nedorobky a nie zrovna dlhú hraciu dobu, možno Bulletstorm len odporučiť.


9/10



Prístupov 4946
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
COD4 Palingenesis by dOMiAND-
[ 21.3.2014] (príspevkov 2)
Recenzia: Alan Wake [8.5/10]
[ 3.10.2013] (príspevkov 1)
Call of Duty 4 - daEnemy - The Way
[ 29.8.2012] (príspevkov 0)
Call of Duty 4 - daEnemy - Meaningful by...
[ 31.7.2012] (príspevkov 3)
Call of Duty 4 - daEnemy - Dubfish Minic...
[ 22.5.2012] (príspevkov 3)
Call of Duty 4 - daEnemy - Beginning of ...
[ 27.11.2011] (príspevkov 2)
Call of Duty 4 - daEnemy - School Sabota...
[ 13.11.2011] (príspevkov 0)
Call of Duty 4 - daEnemy - Rainy MiA (Pr...
[ 1.11.2011] (príspevkov 0)
Call of Duty 4 - daEnemy - Domiand
[ 23.10.2011] (príspevkov 2)
Bulletstorm - Recenzia
[ 28.2.2011] (príspevkov 4)